>> : Inici

“Cuc de Macaon” de David Marfil, 1er premi de la categoria General del 28è Concurs de Fotografia Naturalista

There are no translations available.

Un total de 838 fotografies han participat a l’edició 2015 del Concurs de Fotografia Naturalista que organitza l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG), el que significa un augment de la participació del 30% respecte l’any anterior. En aquesta edició s’ha mantingut el format Instagram, que es va adoptar l’any passat amb l'objectiu d'aprofitar els beneficis de les noves tecnologies i facilitar la participació de totes les persones interessades en la fotografia naturalista, expertes o amateurs.

Read more...
 

Comença el període de participació al 28è Concurs de Fotografia Naturalista de l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG)

There are no translations available.

El Concurs de Fotografia Naturalista de l’ANG arriba a la seva 28a edició, i com a repte després de la seva conversió a Instagram té augmentar la seva incidència pública, amb més participants i nombre de fotografies rebudes. Així mateix, l’objectiu principal es manté al llarg dels anys, i és el de crear una finestra oberta al món natural per tal de que ens mostri tota la seva bellesa i fragilitat. Que la gent pugui valorar i estimar el seu entorn més immediat i, alhora, els espais més allunyats de la terra per poder-los preservar.

Aquest serà el segon any en que les fotografies hauran de ser presentades a través d’Instagram i es mantenen les cinc categories de l’any passat, amb premis de fins a 400€. Les cinc categories del concurs són: General; Aigua, Natura i Costa Brava; Foto denúncia; Riu Ter i Mobilitat sostenible. Es podran presentar com a màxim 5 fotografies per participant i categoria. Els participants poden consultar els detalls del concurs a les bases i veure les fotografies guanyadores d'edicions anteriors en aquest web..

Es podran penjar i etiquetar fotografies del 15 de setembre al 31 d'octubre fent servir un hashtag general per poder participar i a continuació indicant el hashtag específic de la categoria on es presenta la fotografia. A més a més, caldrà seguir el perfil @natusterritori a Instagram i mencionar el perfil en un comentari a la fotografia presentada. Es important destacar que les fotografies presentades no poden haver estat premiades en altres concursos, ni estar pendents de veredicte d'altres concursos.

El lliurament de premis es realitzarà el divendres 20 de novembre de 2015 a les 19.00h a l'Auditori Josep Irla a l’edifici de la Generalitat a Girona. Com cada any, es farà una exposició itinerant amb les fotografies guanyadores i finalistes d’aquesta edició que es podrà visitar a partir del mes de gener. L’exposició de les fotografies guanyadores i finalistes de la XXVIIa edició es pot veure exposada fins el dia 31 de setembre a la Biblioteca Antònia Adroher (Centre Cívic Ter de Girona ).

El Concurs de Fotografia Naturalista està organitzat per l’Associació de Naturalistes de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Girona, el Consorci Costa Brava, el Consorci del Ter i Plataforma Mou-te en bici. Compta amb el suport i la col·laboració d'AEFONA, la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, Picapedrers i Marbristes Balliu, Microgestió, el portal www.fotonatura.org i la Generalitat de Catalunya a Girona.

Descarrega les bases en pdf

Accedeix al formulari de participació

   

Bases de la 28a edició 2015

There are no translations available.

El concurs de fotografia de natura que organitza anualment l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) és obert a la participació de qualsevol persona, aficionada o professional. El concurs, consolidat amb una trajectòria de 28 edicions, manté la finalitat de “crear una finestra al món” per valorar i estimar el nostre entorn més immediat i, alhora, els espais més allunyats de la terra per poder-los preservar.

1.    Heu de llegir les regles, termes i condicions legals abans de presentar cap foto.

2.    El concurs està obert a residents de la Unió Europea, i majors de 18 anys d'edat.

3.    Heu de seguir el compte @natusterritori a Instagram per participar.

4.    El concurs comença a les 00.01h del dimarts 15 de setembre de 2015 i acaba el dissabte  31 d'octubre de 2015 a les 23:59h.

5.    Per poder participar, demanarem omplir un formulari en el moment de penjar les fotos amb: títol de la imatge, la ubicació de la imatge, i el nom i cognoms de l'autor i un telèfon de contacte. A més, cal etiquetar les fotografies amb el hashtag #fotoNATUS15, i fer servir un hashtag específic per a cadascuna de les categories on es presenti la fotografia (hashtags indicats més avall). A més heu d’incloure un comentari amb una menció del compte a Instagram de @natusterritori.

6.    Es imprescindible disposar d'un perfil d'usuari públic a Instagram per tal de poder accedir i visualitzar les fotografies etiquetades.

7.    Les fotografies presentades no podran haver estat premiades en altres concursos ni estar pendents de veredicte d'altres concursos.

8.    S'acceptaran imatges d'animals en captivitat, encara que aquesta condició s'haurà d'indicar clarament en un comentari a la fotografia. No s'acceptaran fotografies de nius ni de pollets.

9.    La presa de fotografies haurà d'estar d'acord amb el codi ètic d'AEFONA, consultable a: www.aefona.org, o bé amb el codi ètic SCFN (Societat Catalana de Fotògrafs de Natura), consultable a http://ichn.iec.cat/SCFotografsNatura.htm.

10.    Els guanyadors es donaran a conèixer a http://www.naturalistesgirona.org/fotografia 3 setmanes després de la fi del concurs.

11.    En cas de ser premiada una fotografia, es demanarà l’arxiu original de càmera o mòbil per la seva impressió.

12.    Els participants han de declarar-se autors de les obres. En cas contrari ells són els responsables directes dels danys i perjudicis que es puguin derivar per reclamacions dels autors originals. Els drets d'autor de les fotografies premiades seguiran essent del fotògraf.

13.    Les obres premiades i finalistes podran ser reproduïdes en catàlegs, cartells o qualsevol suport de promoció del concurs citant l'autor. L'Organització podrà disposar de les obres presentades, amb la finalitat de divulgar, sense ànim de lucre, el concurs i l’entitat.

14.    S’acceptarà un màxim de 5 fotografies per participant i categoria i no es tindran en compte les valoracions d’altres usuaris sobre les fotografies que hi participin. Cada participant serà premiat com a màxim en 2 categories encara que participi a les 5. El concurs es gratuït.

15.    No es permet contingut inadequat, obscè, sexualment explícit, violent, ofensiu, incendiari o difamatori, i el comitè organitzador tindrà la facultat de rebutjar les fotografies i els missatges que consideri inapropiades. Tot el contingut ha de complir amb els termes d'ús d'Instagram.

16.    És imprescindible l'assistència de les persones premiades al lliurament dels premis. Aquestes persones podran designar algú en nom seu. En cas de no poder assistir, els guanyadors renuncien al premi i no existeix en el seu lloc cap indemnització.

17.    Els guanyadors seran notificats via Instagram o correu electrònic o telèfon, i en el nostre lloc web en algun moment després de la clausura del certamen. En cas de no tenir les dades o no poder contactar amb els guanyadors, el premi quedarà desert.

18.    L'entrega de premis es realitzarà el divendres 20 de novembre de 2015 de 19.00h a 21.00h a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona.

19.    Les categories són:

- General: es premiarà qui aconsegueixi expressar amb la major fidelitat i amb la màxima habilitat fotogràfica l'essència del món natural. Hashtag: #generalNATUS15

- Aigua, Natura i Costa Brava: el Consorci de la Costa Brava premiarà les fotografies que reflecteixin en positiu la relació de l'ésser humà i la natura. Les fotografies hauran de ser preses en els municipis integrants del Consorci de la Costa Brava: Portbou, Colera, Llançà, Port de la Selva, Selva de Mar, Cadaqués, Roses, Palau-Saverdera, Castelló d'Empúries, L'Armentera, Sant Pere Pescador, L'Escala, Torroella de Montgrí, Pals, Begur, Regencós, Palafrugell, Mont-ras, Vall-llòbrega, Palamós, Calonge, Castell-Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes. Hashtag: #aiguaNATUS15

- Foto-denúncia: es premiarà qui aconsegueixi expressar amb la major fidelitat i amb la màxima habilitat fotogràfica l'essència d'una agressió al medi ambient. Hashtag: #denúnciaNATUS15

- Riu Ter: el Consorci del Ter premiarà les fotografies que reflecteixin aspectes relatius al paisatge fluvial i al patrimoni natural del riu Ter i els seus afluents. El Consorci del Ter podrà disposar d'aquestes fotografies per fer difusió dels seus projectes i iniciatives, sempre sense ànim comercial. Hashtag: #terNATUS15

- Mobilitat sostenible: la Plataforma Mou-te en Bici premiarà fotografies que reflecteixin l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà. Hashtag: #mouteNATUS15

El jurat estarà format pels següents membres: un fotògraf professional, un naturalista, un representant del Consorci de la Costa Brava, un membre de l'ANG i un membre del Consorci del Ter i un mebre de Mou-te en Bici .
En cas d'empat, el vot del membre de l'ANG té el vot de QUALITAT. La decisió del jurat serà inapel•lable.

El fet d’etiquetar la foto amb l’etiqueta o hashtag #fotoNATUS15 implica l’acceptació d'aquestes bases. Davant de possibles dubtes en la interpretació de les bases prevaldrà el criteri de l'Associació de Naturalistes de Girona. Aquesta es reserva el dret a modificar, en cas que resulti necessari, els procediments aquí establerts.

Per a qualsevol dubte referent a les bases, contacteu amb la Comissió organitzadora del Concurs a través del correu electrònic This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it o al telèfon 972 223 638.

PREMIS:

CATEGORIA GENERAL
Primer premi: 400€, trofeu i diploma
Sis finalistes: diploma

CATEGORIA FOTO DENÚNCIA
Primer premi: 100€ i diploma
Dos finalistes: diploma

CATEGORIA AIGUA, NATURA I COSTA BRAVA
Primer premi: 400€
Segon premi: 200€
Dos finalistes: diploma

CATEGORIA RIU TER
Primer premi: 200€, trofeu i diploma
Segon premi: 150€ i diploma
Tercer premi: 100€ i diploma
Tres finalistes: diploma

CATEGORIA MOBILITAT SOSTENIBLE
Primer premi: un lot de productes per a la bicicleta, una anualitat d’associat a la Plataforma Mou-te en Bici i diploma
Quatre finalistes: diploma i un any de subscripció gratuïta a la Plataforma Mou-te en Bici

Condicions legals:
Les seves fotografies ajuden a l’Associació de Naturalistes de Girona a protegir de forma permanent la natura, a crear amor pel nostre entorn més immediat, i difondre el poder de les imatges visuals. Gràcies per ajudar-nos a avançar en la nostra missió a través de la seva fotografia.
Si opta per participar, vostè ha de ser autor de les obres, en cas contrari, vostè serà responsable directe dels danys i perjudicis que es puguin derivar per reclamacions dels autors originals, i ha de ser capaç de proporcionar els arxius originals de les fotografies a petició de l’ANG. Els participants no han de presentar imatges que impliquin la nuesa humana, l'assetjament intencional de la vida silvestre, danys al medi ambient per part del fotògraf, posar qualsevol individu o animal en perill, o infringir els drets de qualsevol altra persona o fotògraf.
En participar en aquest concurs, vostè està d'acord amb les regles, termes i condicions legals i és responsable d'entendre els seus drets.
En participar, els participants estan d'acord en indemnitzar, defensar i mantenir indemne a l’Associació de Naturalistes de Girona, els seus empleats, advocats, agents i representants, de qualsevol responsabilitat davant de tercers per qualsevol dany, pèrdua, reclamació, acció, demanda o dany de qualsevol tipus que sorgeixi de o en relació amb la competència, incloent, sense limitació, qualsevol reclamació de tercers per infracció de drets d'autor o d'una violació del dret d'un individu a la privacitat i/o dret de publicitat . El concurs és nul on estigui prohibit per la llei.
Cada participant del Concurs, és responsable d'assegurar-se que presenta unes fotografies seguint les regles indicades a  les bases. L’ANG no és responsable de cap informació incorrecta o inexacta, ja sigui causada per usuaris del lloc web o per qualsevol equip o programa utilitzat en el concurs de fotografia, o per qualsevol error tècnic o humà que pugui ocórrer en el processament de les imatges, incloent, qualsevol errada o error tipogràfic.
L’ANG no assumeix cap responsabilitat per qualsevol error, omissió, interrupció, eliminació, defecte, retard en l'operació o transmissió, errada en les comunicacions, robatori o destrucció o accés no autoritzat, o alteració d'inscripcions.
L’ANG es reserva el dret, segons els seu criteri de cancel•lar, acabar, modificar o suspendre el concurs de fotografia.

   

Exposició de les fotografies guanyadores i finalistes del 27è Concurs de Fotografia Naturalista de l’ANG

Autor: Miquel Feixas Feixas
There are no translations available.

L’exposició es pot visitar al Centre Cultural la Mercè fins el 20 de març i consta de 25 fotografies que reflecteixen la bellesa i fragilitat del nostre entorn.

En aquesta edició destaca com a novetat la seva conversió a Instagram, amb l'objectiu d'aprofitar els beneficis de les noves tecnologies i facilitar la participicació de totes les persones interessades en la fotografia naturalista, expertes o amateurs, i la incorporació de la categoria Mobilitat Sostenible. Per categories, s'han presentat 52 fotografies a la categoria Riu Ter, 36 fotografies a la categoria foto denúncia, 155 fotografies a la categoria Aigua, Natura i Costa Brava, 88 fotografies a la categoria Mobilitat Sostenible i 297 imatges a la categoria General.

Les fotografies guanyadores i finalistes de cadascuna de les categories del concurs, en total 25 fotografies, es poden visitar des del 18 de febrer fins al 20 de març a la Sala El Patí del Centre Cultural la Mercè (Pujada de la Mercè, 12. Girona). L’horari és de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 20:30. Exceptuant els dilluns i dimecres de 9 a 11h, moment en que aquesta sala acull diferents activitats i cursos, durant l’horari dels quals no es podrà visitar l’exposició.

Posteriorment, l’exposició es podrà visitar a l’entrada de la Facultat de Ciències de la Uniiversitat de Girona (Campus Montilivi), del 27 de març al 30 d’abril, en horari d’opertura de la Facultat.

Tot i ser la 27a edició i els canvis de format adoptats, l’objectiu principal del concurs es manté al llarg dels anys, i és el de crear una finestra oberta al món natural per tal de que ens mostri tota la seva bellesa i fragilitat. Que la gent pugui valorar i estimar el seu entorn més immediat i, alhora, els espais més allunyats de la terra per poder-los preservar.

El Concurs de Fotografia Naturalista està organitzat per l’Associació de Naturalistes de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Girona, el Consorci Costa Brava, el Consorci del Ter i la Plataforma Mou-te en Bici . Compta amb la col·laboració d'AEFONA, la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, Picapedrers i Marbristes Balliu, l’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, Galeria 35, Microgestió, el portal www.fotonatura.org, Impremta Pagès, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i la Generalitat de Catalunya.

   

Page 1 of 2

  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »

Organization

Banner