BASES

El concurs de fotografia de natura que organitza anualment l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) és obert a la participació de qualsevol persona, aficionada o professional. El concurs, consolidat amb una trajectòria de 29 edicions, manté la finalitat de “crear una finestra al món” per valorar i estimar el nostre entorn més immediat i, alhora, els espais més allunyats de la terra per poder-los preservar.

 1. Heu de llegir les regles, termes i condicions legals abans de presentar cap fotografia.
 2. El concurs està obert a residents de la Unió Europea, i majors de 18 anys d’edat.
 3. Heu de seguir el compte @somnatus a Instagram per participar.
 4. El concurs comença a les 00.01h del dilluns 7 de novembre de 2016 i acaba el divendres 2 de desembre de 2016 a les 23.59h.
 5. Per poder participar, demanarem omplir un formulari en el moment de penjar les fotos amb: títol de la imatge, la ubicació de la imatge, i el nom i cognoms de l’autor i un telèfon de contacte. A més, cal etiquetar les fotografies amb el hashtag #fotoNATUS16, i fer servir un hashtag específic per a cadascuna de les categories on es presenti la fotografia (hashtags indicats més avall). A més heu d’incloure un comentari amb una menció del compte a Instagram de @somnatus.
 6. És imprescindible disposar d’un perfil d’usuari públic a Instagram per tal de poder accedir i visualitzar les fotografies etiquetades.
 7. Les fotografies presentades no podran haver estat premiades en altres concursos ni estar pendents de veredicte d’altres concursos.
 8. S’acceptaran imatges d’animals en captivitat, encara que aquesta condició s’haurà d’indicar clarament en un comentari a la fotografia. No s’acceptaran fotografies de nius ni de pollets.
 9. La presa de fotografies haurà d’estar d’acord amb el codi ètic d’AEFONA, consultable a: www.aefona.org, o bé amb el codi ètic SCFN (Societat Catalana de Fotògrafs de Natura), consultable a http://ichn.iec.cat/SCFotografsNatura.htm.
 10. El veredicte es farà públic durant l’acte d’entrega de premis que se celebrarà el 16 de desembre de 2016 a les 19.00h a l’Auditori Josep Irla a l’edifici de la Generalitat a Girona. Els guanyadors i finalistes es donaran a conèixer a http://www.naturalistesgirona.org/fotografia 3 setmanes després de l’entrega de premis.
 11. En cas de ser premiada una fotografia, es demanarà l’arxiu original de càmera o mòbil per la seva impressió i exposició.
 12. Els participants han de declarar-se autors de les obres. En cas contrari ells són els responsables directes dels danys i perjudicis que es puguin derivar per reclamacions dels autors originals. Els drets d’autor de les fotografies premiades seguiran essent del fotògraf.
 13. Les obres premiades i finalistes podran ser reproduïdes en catàlegs, cartells o qualsevol suport de promoció del concurs, sempre citant l’autor. L’organització podrà disposar de les obres presentades, amb la finalitat de divulgar, sense ànim de lucre, el concurs i l’entitat.
 14. El Consorci de la Costa Brava podrà disposar de les fotografies guanyadores i finalistes de la categoria AIGUA, NATURA I COSTA BRAVA per fer difusió dels seus projectes i iniciatives, sempre sense ànim comercial i citant l’autor.
 15. El Consorci del Ter podrà disposar de les fotografies guanyadores i finalistes de la categoria RIU TER per fer difusió dels seus projectes i iniciatives, sempre sense ànim comercial i citant l’autor.
 16. La Plataforma Mou-te en Bici podrà disposar de les fotografies guanyadores i finalistes de la categoria MOBILITAT SOSTENIBLE per fer difusió dels seus projectes i iniciatives, sempre sense ànim comercial i citant l’autor.
 17. El Consorci Vies Verdes de Girona podrà disposar de les fotografies guanyadores i finalistes de la categoria VIES VERDES per fer difusió dels seus projectes i iniciatives, sempre sense ànim comercial i citant l’autor.
 18. S’acceptarà un màxim de 3 fotografies per participant i categoria i no es tindran en compte les valoracions d’altres usuaris sobre les fotografies que hi participin. Cada participant serà premiat com a màxim en 2 categories encara que participi a les 6.
 19. La participació al concurs és gratuïta.
 20. No es permet contingut inadequat, obscè, sexualment explícit, violent, ofensiu, incendiari o difamatori, i el comitè organitzador tindrà la facultat de rebutjar les fotografies i els missatges que consideri inapropiades. Tot el contingut ha de complir amb els termes d’ús d’Instagram.
 21. És imprescindible l’assistència de les persones premiades al lliurament dels premis. Aquestes persones podran designar algú en nom seu. En cas de no poder assistir, els guanyadors renuncien al premi i no existeix en el seu lloc cap indemnització.
 22. Els guanyadors seran notificats via Instagram o correu electrònic o telèfon, i en el nostre lloc web en algun moment després de la clausura del certamen. En cas de no tenir les dades o no poder contactar amb els guanyadors, el premi quedarà desert.
 23. L’entrega de premis es realitzarà el 16 de desembre de 2016 a les 19.00h a l’Auditori Josep Irla a l’edifici de la Generalitat a Girona.

Les categories són:

 • General: es premiarà qui aconsegueixi expressar amb la major fidelitat i amb la màxima habilitat fotogràfica l’essència del món natural. Hashtag: #generalNATUS16
 • Aigua, Natura i Costa Brava: el Consorci de la Costa Brava premiarà les fotografies que reflecteixin en positiu la relació de l’ésser humà i la natura. Les fotografies hauran de ser preses en els municipis integrants del Consorci de la Costa Brava: Portbou, Colera, Llançà, Port de la Selva, Selva de Mar, Cadaqués, Roses, Palau-Saverdera, Castelló d’Empúries, L’Armentera, Sant Pere Pescador, L’Escala, Torroella de Montgrí, Pals, Begur, Regencós, Palafrugell, Mont-ras, Vall-llòbrega, Palamós, Calonge, Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes. Hashtag: #aiguaNATUS16
 • Foto-denúncia: es premiarà qui aconsegueixi expressar amb la major fidelitat i amb la màxima habilitat fotogràfica l’essència d’una agressió al medi ambient. Hashtag: #denúnciaNATUS16
 • Riu Ter: el Consorci del Ter premiarà les fotografies que reflecteixin aspectes relatius al paisatge fluvial i al patrimoni natural del riu Ter i els seus afluents. Hashtag: #terNATUS16
 • Mobilitat sostenible: la Plataforma Mou-te en Bici premiarà fotografies que reflecteixin l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà. Hashtag: #mouteNATUS16
 • Vies Verdes: el Consorci Vies Verdes de Girona premiarà les fotografies que reflecteixin situacions vinculades al senderisme i/o al cicloturisme, en qualsevol dels usos habituals de les vies verdes: mobilitat diària, turisme, oci, esport, accessibilitat, etc. Les fotografies han de ser preses en algun dels trams de les vies verdes de Girona (ruta del Ferro i del Carbó, ruta del Carrilet, ruta del Tren Petit, ruta Termal). Hashtag: #viesverdesNATUS16

El jurat estarà format pels següents membres: un fotògraf professional, un naturalista, un membre de l’ANG, un representant del Consorci de la Costa Brava, un representant del Consorci del Ter, un representant del Consorci de les Vies Verdes i un representant de Mou-te en Bici. En cas d’empat, el vot del membre de l’ANG té el vot de QUALITAT. La decisió del jurat serà inapel·lable.

El fet d’etiquetar la foto amb l’etiqueta o hashtag #fotoNATUS16 implica l’acceptació d’aquestes bases. Davant de possibles dubtes en la interpretació de les bases prevaldrà el criteri de l’Associació de Naturalistes de Girona. Aquesta es reserva el dret a modificar, en cas que resulti necessari, els procediments aquí establerts.

Per a qualsevol dubte referent a les bases, contacteu amb la Comissió organitzadora del Concurs a través del correu electrònic info(arroba)naturalistesgirona.org o al telèfon 972 223 638.

PREMIS:

CATEGORIA GENERAL
Primer premi: 400€, trofeu i diploma
Sis finalistes: diploma

CATEGORIA FOTO DENÚNCIA
Primer premi: 100€ i diploma
Tres finalistes: diploma

CATEGORIA AIGUA, NATURA I COSTA BRAVA
Primer premi: 400€
Segon premi: 200€
Dos finalistes: diploma

CATEGORIA RIU TER
Primer premi: 200€, trofeu i diploma
Segon premi: 150€ i diploma
Tercer premi: 100€ i diploma
Tres finalistes: diploma

CATEGORIA MOBILITAT SOSTENIBLE
Primer premi: un lot de productes per a la bicicleta valorat en 60 euros, una anualitat d’associat a la Plataforma Mou-te en Bici i diploma
Tres finalistes: diploma i un any de subscripció gratuïta a la Plataforma Mou-te en Bici

CATEGORIA VIES VERDES
Primer premi: 300€ i diploma
Segon premi: 200€ i diploma
Tercer premi: 100€ i diploma
Tres finalistes: diploma

Condicions legals:

Les seves fotografies ajuden a l’Associació de Naturalistes de Girona a protegir de forma permanent la natura, a crear amor pel nostre entorn més immediat, i difondre el poder de les imatges visuals. Gràcies per ajudar-nos a avançar en la nostra missió a través de la seva fotografia.

Si opta per participar, vostè ha de ser autor de les obres, en cas contrari, vostè serà responsable directe dels danys i perjudicis que es puguin derivar per reclamacions dels autors originals, i ha de ser capaç de proporcionar els arxius originals de les fotografies a petició de l’ANG. Els participants no han de presentar imatges que impliquin la nuesa humana, l’assetjament intencional de la vida silvestre, danys al medi ambient per part del fotògraf, posar qualsevol individu o animal en perill, o infringir els drets de qualsevol altra persona o fotògraf.

En participar en aquest concurs, vostè està d’acord amb les regles, termes i condicions legals i és responsable d’entendre els seus drets.

En participar, els participants estan d’acord en indemnitzar, defensar i mantenir indemne a l’Associació de Naturalistes de Girona, els seus empleats, advocats, agents i representants, de qualsevol responsabilitat davant de tercers per qualsevol dany, pèrdua, reclamació, acció, demanda o dany de qualsevol tipus que sorgeixi de o en relació amb la competència, incloent, sense limitació, qualsevol reclamació de tercers per infracció de drets d’autor o d’una violació del dret d’un individu a la privacitat i/o dret de publicitat. El concurs és nul on estigui prohibit per la llei.

Cada participant del Concurs, és responsable d’assegurar-se que presenta unes fotografies seguint les regles indicades a les bases. L’ANG no és responsable de cap informació incorrecta o inexacta, ja sigui causada per usuaris del lloc web o per qualsevol equip o programa utilitzat en el concurs de fotografia, o per qualsevol error tècnic o humà que pugui ocórrer en el processament de les imatges, incloent, qualsevol errada o error tipogràfic.

L’ANG no assumeix cap responsabilitat per qualsevol error, omissió, interrupció, eliminació, defecte, retard en l’operació o transmissió, errada en les comunicacions, robatori o destrucció o accés no autoritzat, o alteració d’inscripcions.

L’ANG es reserva el dret, segons els seu criteri de cancel·lar, acabar, modificar o suspendre el concurs de fotografia.