>> : Inici Bases

Bases del concurs

BASES DEL 26è CONCURS FOTOGRAFIA NATURALISTA  2013

1. L'esperit del concurs és el de destacar fotogràficament els valors del món natural en qualsevol dels seus aspectes. La participació és oberta a qualsevol persona, aficionada o professional.

2. El format de les imatges JPG serà d'un mínim de 2500 píxels pel costat més llarg i fins a un mínim de 3Mb i un màxim de 6Mb. No s'admetran fotografies que mostrin la data o qualsevol tipus d'inscripció sobreposada.

No és permesa la manipulació/alteració digital de les imatges ni el muntatge fotogràfic, únicament s'acceptaran ajustos bàsics que afectin a la lluminositat, contrast, saturació de color, nitidesa o equilibri de blancs.

En cas de dubte, l'organització es reserva el dret de reclamar l'arxiu original de càmera o RAW. Són permesos els enquadraments de l'arxiu original.

3. S'acceptaran imatges d'animals en captivitat, encara que aquesta condició s'haurà d'indicar clarament en el formulari d'inscripció de la fotografia. No s'acceptaran fotografies de nius ni de pollets.

4. La presa de fotografies haurà d'estar d'acord amb el codi ètic d'AEFONA, consultable a: www.aefona.org, o bé amb el codi ètic SCFN (Societat Catalana de Fotògrafs de Natura), consultable a http://ichn.iec.cat/SCFotografsNatura.htm.

5. La inscripció i enviament de les fotografies s'efectuarà a través de la pàgina web del Concurs (www.naturalistesgirona.org/fotografia). No s'admetran còpies en paper. És d’obligat compliment emplenar la totalitat de les dades personals i de contacte sol·licitades al formulari d’inscripció.

En cas de dubtes sobre la participació del concurs, consulta aquí.

6. Les fotografies presentades no podran haver estat premiades en altres concursos.

7.No s'admetran fotografies en Blanc i Negre així com en format panoràmic.

8. Cada autor podrà presentar com a màxim tres fotografies per a cadascuna de les categories.

9. Les categories són:

General, es premiarà qui aconsegueixi expressar amb la major fidelitat i amb la màxima habilitat fotogràfica l'essència del món natural.

Aigua, Natura i Costa Brava, el Consorci de la Costa Brava premiarà les fotografies que reflecteixin en positiu la relació de l'home i la natura. Les fotografies hauran de ser preses en els municipis integrants del Consorci de la Costa Brava: Portbou, Colera, Llançà, Port de la Selva, Selva de Mar, Cadaqués, Roses, Palau-Saverdera, Castelló d'Empúries, L'Armentera, Sant Pere Pescador, L'Escala, Torroella de Montgrí, Pals, Begur, Regencós, Palafrugell, Mont-ras, Vall-llòbrega, Palamós, Calonge, Castell-Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.

Foto-denúncia, es premiarà qui aconsegueixi expressar amb la major fidelitat i amb la màxima habilitat fotogràfica l'essència d'una agressió al medi ambient.

Riu Ter, el Consorci del Ter premiarà les fotografies que reflecteixin aspectes relatius al paisatge fluvial i al patrimoni natural del riu Ter i els seus afluents. Les fotografies hauran d'indicar les coordenades geogràfiques UTM des d'on han estat realitzades. El Consorci Ter podrà disposar d'aquestes fotografies per fer difusió dels seus projectes i iniciatives, sempre sense ànim comercial.

10. Els participants han de declarar-se autors de les obres, en cas contrari ells són els responsables directes dels danys i perjudicis que en puguin derivar per reclamacions dels autors originals.

Els drets d'autor de les fotografies premiades seguiran essent del fotògraf.

11. Les Obres premiades i finalistes podran ser reproduïdes en catàleg, cartells o qualsevol suport de promoció del concurs citant l'autor.

L'Organització podrà disposar de les obres presentades, amb la finalitat de divulgar, sense ànim de lucre,  el concurs i l’entitat.

12. El jurat estarà format pels següents membres: un representant de l'Associació Catalana de Fotògrafs de Natura, un fotògraf professional, un artista, un naturalista, un representant del Consorci de la Costa Brava, un membre de l'ANG i un membre del Consorci del Ter. En cas d'empat, el vot del membre de l'ANG té el vot de QUALITAT. La decisió del jurat serà inapel•lable. La inscripció i enviament d'una o més imatges suposa la total acceptació d'aquestes bases per part del participant.

13. És imprescindible l'assistència de les persones premiades al lliurament dels premis. Aquestes persones podran designar algú en nom seu. En cas de no poder assistir, els guanyadors renuncien al premi.

14. Els finalistes i guanyadors del concurs seran avisats per mitjà de trucada telefònica o bé mitjançant correu electrònic un cop el jurat hagi pres el veredicte.

15. El període de presentació de fotografies serà del 21 d’agost a les 10h al 30 de setembre a les 14:00h.


Per a qualsevol dubte referent a les bases, contacteu amb la Comissió organitzadora del Concurs.